Αν θεωρείς πως αυτό, είναι σε κάποιο νησιώτικο σοκάκι, τότε μάλλον δεν έχεις επισκεφτεί την Αυλή στου Ψυρρή και… εσύ χάνεις!

Έρχεται το καλοκαίρι δυναμικά σιγά σιγά και όλοι λίγο πολύ νιώθουμε εγκλωβισμένoι στους δρόμους της πόλης, νοσταλγώντας την ώρα και την στιγμή που θα ανέβουμε στο πλοίο και θα πούμε “ΦΙΛΑΑΑΑΑΚΙΑΑΑΑ” στη ρουτίνα και την καθημερινότητα που όλους μας έχει κουράσει. Μέχρι τότε σου έχω ένα μέρος που θα ονόμαζα placebo νησιού. Η Αυλή στου ψυρρή (Αγίου Δημητρίου 12) είναι ένα ταβερνάκι άκρως παραδοσιακό, το οποίο θα σε κάνει να νιώσεις σαν να είσαι σε νησιώτικο περιβάλλον.Η είσοδος του δεν είναι ιδιαίτερα εμφανής οπότε να κοιτάς καλά γύρω σου για να βρεις το μικρό διάδρομο που οδηγεί σε αυτό το παράλληλο νησιώτικο κόσμο.

αυλή

Οι μεζέδες είναι κλασικοί ταβερνίστικοι μη μου πας με gourmet διαθέσεις. Αν είσαι σε τέτοιο mood αυτές τις μέρες δες τι σου προτεινε η Κατερίνα στα προηγούμενα σποτ, θα περάσεις εξαίρετα εμπιστεύσου την . 😉 Αν όμως είσαι για βούτες σε χωριάτικη σαλάτα, τίμιες ποικιλίες για να σκάσεις στο φαγητό, σπιτικά τηγανισμένες πατατούλες και θες να φας σαν καλός Ελληνάρας, μέχρι να σκάσεις, τότε έφυγες προς Μοναστηράκι. Κρασί, μπυρίτσα, τσίπουρο, ότι σου κάνει κέφι τελοσπάντων για να μερακλώσεις το μεσημέρι η το βράδυ ανάλογα τι τύπος είσαι!

photo--2-

Στην αυλή δεν υπάρχει η ανάγκη εκσυγχρονισμού και το ύφος του restaurant που παίζει τώρα τελευταία. Απλά πράγματα “παππουδίστικα”. Μιλάμε για ταβερνάκι οφίσιαλ με ελληνικούς χαρακτήρες. Ότι πρέπει για παρέα συζητήσεις γέλια και ζαλάδες. Δεν θα σο σύστηνα για ραντεβού γιατί ενδέχεται να έχει φασαρία. Αφίστε το για αργότερα το date εκεί.Όταν δεν θα ντρέπεστε να μαλώσετε για το ποιός θα φάει το περισσότερο τζατζίκι (couple goals ❤ ). Αυτά μπορώ να στα εγγυηθώ, τώρα θέα θάλασσα i can't help you αλλά υπομονή έρχονται και οι διακοπές σου ελπίζω.

ps. να πας νωρίς για να βρεις γιατί συνήθως είναι full.

Φιλάκια καλοκαιρινά. μουτς

Χρύσα

Leave a comment

Blog at WordPress.com.

Up ↑